PÄÄ KII

Pää Kii on kiistatta 2010-luvun suurin suomalainen punkbändi. Liiman lailla tarttuvat melodiat ja nokkelat, elämän pohjamutia ruoppaavaat sanoitukset ovat nostaneet Teemu Bergmanin johtaman rähinäremmin ansaitusti suomenkielisen kitaramusiikin aatelistoon. Bändin nimeä kantava debyyttialbumi tarjosi niin mojovan iskun pillerihuuruista briljanssia, että se julistettiin suorilta käsin klassikoksi ilmestyessään vuonna 2012. Jatko-osaa saatiin odotella pitkään, mutta viime vuoden lopulla julkaistulla kakkosalbumilla Jos huonoo onnee ei ois mul ei ois onnee ollenkaan bändi lunasti kaikki kuuden vuoden odotukset.

Uuden levyn myötä Pää Kii on suosionsa huipulla, ja uudistunut kokoonpano potkii kovemmin kuin koskaan. Sinkkubiisi Sä veit mun levyt kirpparille on soinut radiossa suurimpia kanavia myöten, ja kevätkiertueen keikat on myyty lähes poikkeuksetta loppuun.
Uuden tulemisensa myötä Pää Kii nousee itseoikeutetusti myös LPRHC Festin päälavalle hakemaan tittelin takaisin. Luvassa on tuttuun tapaan käsien ilmaan kohottamista sekä kovaäänistä yhteislaulua, joka kattaa yhtyeen kaikki uudet ja vanhat hitit.


Keskustelu

comments