INFO

AIKATAULUT | JATKOKLUBITBLOGI | YHTEISTYÖKUMPPANIT

LPRHC Fest on kaksipäiväinen festari, joka keskittyy punkiin, hardcoreen, vaihtoehtorockiin sekä niiden ympärillä pyöriviin ilmiöihin. LPRHC Fest järjestetään tänä vuonna 6.-7.8. Lappeenrannan Huhtiniemessä.

Käytännön bisnekset

Saapuminen

Festarialue on Huhtiniemen laskettelurinteen nurmikentällä. Sinne pääsee Pelitietä pitkin. Ajele sitä niin pitkälle kuin pääset, niin olet perillä. Parkkitilaa alueen läheisyydessä on erittäin rajoitetusti, joten ensisijaisesti suosittelemme saapumaan paikalle julkisilla tai lihasvoimin.

Katso sijainti Google Mapsista.

Kyydit Lappeenrannassa

Info tulossa.

Majoittuminen

Camping Lappeenranta  on festarialueen välittömässä läheisyydessä toimiva leirintäalue. Leirintäalueelta on oma sisäänkäynti suoraan festivaalialueelle. Leirinnästä pääset alueelle, kun sinulla on sekä festivaali- että leirintäranneke. Rannekkeenvaihtopiste on ainoastaan pääportilla. Leirintäalueen asiakkaat saavat leirintärannekkeen leirintäalueen vastaanotosta.

Töihin?

Vapaaehtoiseksi Festeille?

Festivaalin onnistumiseksi tarvitsemme myös sinun apuasi. Vapaaehtoisia tarvitaan mm. lipunmyynnissä, rakennusvaiheessa, muonituksessa, narikassa ja alueen siivouksessa sekä purussa tapahtuman jälkeen. Vapaaehtoisille tarjotaan ruoka ja sisäänpääsy festareille, rahallista korvausta emme voi maksaa.

Vapaaehtoisilta edellytetään vähintään kahdeksan tunnin työpanosta festivaalin aikana tai kahden päivän (2 x 8 tunnin) apua ennen/jälkeen festivaalin, muttemme pistä pitkäkestoisempiakaan suorituksia pahaksemme. Jos olet kiinnostunut auttamaan tapahtuman toteuttamisessa, vapaaehtoishaku käynnissä täällä.

Alue

Aukiolo

Festarialue on auki perjantaina klo 16.00-00.30 ja lauantaina klo 12.00-00.30.

Festivaalin ikäraja on 18 vuotta, koska koko alue voi toimia anniskelualueena. Viihtyisällä nurmialueella voi bändien välissä paistatella päivää omia kiinteitä eväitä nauttien, omia juomia voi säilyttää narikassa. 

Ruoka ja juomat

Ruokatarjonta

Ruokatarjonnasta vastaa Lappeenrannan oma Avot Sie kolmen pisteen voimin.

Vety- & kahvipiste:

Kesämäen leipomon vegaanisia vegyjä savutofulla
Kesämäen leipomon vetyjä savukinkulla ja kananmunalla
Lehmus Roasteryn Pusupuistokahvi
Luomutee
Makeisia
Virvokkeita

Burgeripiste:

Avot Sien Ammuu-burgeri
Avot Sien Hippie-burgeri
Ranskiksia
Virvokkeita

Kimchipiste:

Kanakimchi
Vegaaninen jackfruit -kimchi
Virvokkeita

Juomat

Alueella anniskelusta huolehtii jälleen ravintola Torvi. Tarjolla monenlaisia raikkaita juomia sekä alkoholilla että ilman. 

Esteettömyys festareilla

Alueella on inva-wc. Nurmialue ei ole tasainen, joten se saattaa aiheuttaa hankaluuksia apuvälineiden kanssa liikkuville. Avustaja pääsee festivaalialueelle veloituksetta.

Siisteys

Festivaalialueelta löytyy roskiksia. Pidetään alue siistinä! Tyhjille muovipulloille ja tölkeille on oma keräyspisteensä. Myös lasille ja metallille sekä biojätteelle on keräyspisteet.

Alueella on tupakointipaikkoja tuhkakuppeineen ja portilla ja infossa on jaossa The Storen sponsoroimia taskutuhkiksia. Ole kiltti ja käytä niitä, äläkä roskaa aluetta. Jokainen tumppi joudutaan festivaalin jälkeen keräämään myös lähialueilta.

Voit mieluusti ilmoittautua alueen siivousjoukkoihin ilmaista 2 pvän lippua vastaan. Ohjeet löydät kohdasta täältä.

Huomioitavaa

Terveysturvallisuus

Noudatamme LPRHC Festeillä viranomaisten suosituksia ja määräyksiä. Pandemia näyttää tällä hetkellä kiihtyvän, joten huomioidaan kaikki tämä omassa käytöksessä. 

Asiakkaille on järjestetty saippualla varustettuja käsienpesupisteitä wc-tilojen yhteyteen. Lisäksi ravintolapöydissä, ruokarekoilla ja kaikilla mahdollisilla tasoilla on käsidesit asiakkaiden ja henkilökunnan käyttöön. 

 1. Tulethan paikalle vain täysin terveenä ja oireettomana. Pienistäkin oireista on syytä jäädä kotiin.   
 2. Jos silti epäilet vielä oloasi, niin kannattaa käydä vielä koronatestissä tai tehdä kotitesti. Muista, että joka tapauksessa olet silti itse vastuussa voinnistasi ja osallistumisestasi!
 3. Muista pestä ja desinfioida käsiä festareiden aikana: vessojen yhteydessä on saippualla varustettuja käsienpesupisteitä. Baarista ja infosta löytyy myös käsidesiä. Myös omien käsidesien tuominen on suotavaa.   
 4. Muistathan pitää tarvittavat turvavälit jonottaessa. Vältä ruuhkia, jos vain pystyt ja keikkojen aikana anna muille ja itsellesi omaa tilaa.  
 5. Maskia saa käyttää, etenkin jonottaessa ja tilanteissa, joissa etäisyyksien pitäminen ei ole mahdollista. Jos omia ei ole mukana, Info-pisteessä on maskeja myytävänä.  
 6. Jos yskityttää tai aivastuttaa, niin muista laittaa hiha, paperi tms. suoja suun eteen.
 7. Suosi korttimaksua. Käteistä kannattaa kuitenkin varata mukaan, koska tekniikka tuppaa välillä pettämään. Narikassa on ikävä kyllä käytössä vain käteinen, mutta voit varautua 2 € tasarahalla per käyntikerta,  niin kontaktit vähenevät.

Turvallisempi tila

Tapahtumassamme ei hyväksytä minkäänlaista ahdistelua, syrjintää, väkivaltaa tai sillä uhkailua, rasismia, misogyniaa tai muutakaan huonoa ja epäasiallista käytöstä. Hauskanpito sen sijaan todellakin sallitaan.

Noudatamme seuraavia turvallisemman tilan periaatteita, joilla pyrimme luomaan LPRHC Festistä turvallisemman ja viihtyisämmän kaikille:

 1. Älä koskaan oleta suostumusta. Kysy, kunnioita saamaasi vastausta ja pyydä anteeksi tarvittaessa.
 2. Älä oleta kenenkään identiteettiä, seksuaalista suuntautumista, sukupuoli-identiteettiä, pronominia, terveydentilaa, toimintakykyä tai taustaa.
 3. Kunnioita toisten mielipiteitä, uskomuksia, kokemuksia ja henkilökohtaista tilaa.
 4. Älä koske muihin henkilöihin tai apuvälineisiin ilman suostumusta. 
 5. Ole tietoinen ennakkoluuloistasi, etuoikeuksistasi, käytöksestäsi sekä ottamastasi tilasta. Anna muille tilaa liikkua, vetäytyä ja ottaa etäisyyttä.
 6. Toimi hyväntahtoisesti ja pidä huolta kanssaihmisistäsi.

Mikäli kohtaat tai havaitset tilassa häirintää, kerrothan siitä oitis henkilökunnan edustajalle tai järjestyksenvalvojille. Heidän velvollisuutensa on kuunnella sinua ja ottaa tilanteesta vastuu.

Tapahtumasta voi halutessaan poistua milloin vain.

Jokainen kokee epäasiallisen käyttäytymisen eri tavalla, eikä sitä ole mahdollista yksiselitteisesti määritellä. Se, että henkilö kokee tulleensa kohdelluksi epäasiallisesti, riittää siihen, että tapaus otetaan käsittelyyn epäasiallista kohtelua havainneen henkilön toiveesta.

Häirintää on kaikki sellainen käytös, joka luo toista henkilöä halventavan, nöyryyttävän, uhkaavan, vihamielisen tai hyökkäävän ilmapiirin.

Narikka

Festivaalialueen narikka sijaitsee heti portin vieressä. Narikka maksaa 2 € per käyntikerta, varaathan käteistä mukaan.

Turvallisuus ja hygienia

Alueelle ei saa tuoda terä- tai ampuma-aseita, myös huumausaineiden tuonti alueelle on lain mukaan kielletty. Alueelle ei myöskään saa tuoda pitkiä sateenvarjoja (kokoontaitettavat sallittu), telttoja, autoja, spraypurkkeja ja niin edelleen, tajuatte pointin. Järjestyksenvalvojalain mukaan järjestyksenvalvojilla on oikeus tarkistaa festivaalivieraat. Festarialueelle ei saa tuoda eläimiä.

Yleisen viihtyvyyden ja turvallisuuden vuoksi pyydämme noudattamaan järjestäjien ja järjestyksenvalvojien antamia ohjeita. Järjestyshäiriörikkeistä ilmoitamme tarvittaessa poliisille. Aidan rikkomisesta kiinni jäävä joutuu korvaamaan vahingon. Aita on kallista, emme suosittele.

Pandemia jyllää edelleen, joten pidetän väliä kanssajuhlijoihin ja pestään ne kädet. Alueella on useampi vesipiste ja käsidesiä on jaossa ympäri aluetta.

Itsestä ja kaverista huolehtiminen

Alueen heinikossa on todennäköisesti punkkeja (myös niitä ötököitä), joten ole varuillasi. Maa-ampiaisia on myös havaittu. Muista juoda runsaasti vettä, käytä aurinkorasvaa ja päähinettä, jos sattuu paistamaan. Muistuta myös kaveria, ja ethän jätä sitä yksin. Pidetään huolta!

Löytötavarat

Festivaalin aikana löytötavarat toimitetaan infopisteeseen. Perjantain löytötavarat viedään lauantai-aamuna lipunmyynnin yhteydessä olevaan akkreditointiin. Kadonnutta omaisuutta voit tiedustella festivaalia seuraavina sunnuntaina ja maanantaina numerosta 040 7644 028.
Maanantain aikana kaikki arvotavaraksi luokiteltava toimitetaan Lappeenrannan poliisille. Muut löytötavarat päätyvät Pro Punk & Hardcore ry:lle. Voit kysellä kadonnutta omaisuuttasi osoitteesta lprhfest(a)gmail.com.

Raha

Alueella ei ole pankkiautomaattia. Lähin löytyy Kourulan K-Marketilta, osoitteesta Katajakatu 10.
Varaathan käteistä mm. narikkaa (2€/käynti) varten.

Tupakointi

Alueella ei myydä tupakkatuotteita eli tupakoitsijoiden kannattaa varautua asiaan. Toivomme, että tumppeja ei heitetä maahan, sillä ne joudutaan yksitellen sieltä noukkimaan festivaalin päätteeksi. Meillä on jaossa The Storen taskutuhkiksia lipunmyynnissä, narikassa ja infossa, käyttäkää niitä.

Kun festarit ei riitä

Jatkot

Jatkot järjestetään tuttuun tapaan Lappeenrannan keskustassa sijaitsevassa Bar Totemissa molempina iltoina festivaalin loputtua. Jatkoille on alueelta bussikuljetus. Lisätietoa pian!

Media

Medialle

Haastattelupyynnöt ja akkreditoituminen hoituvat yhteyslomakkeella. Valitse vaihtoehto “Median edustaja” ja kerro, mitä asiasi koskee.

Verkkosivut

LPRHC Fest -sivuston suunnittelu Hanna Räty ja toteutus: Henrik Sundén.

Jos sivut eivät toimi järkevästi käyttämälläsi laitteelle, laita palautetta meille. Sivut kehittyvät jatkuvasti. Palaute.