INFO

LPRHC Fest on kaksipäiväinen festari, joka keskittyy punkiin, hardcoreen, vaihtoehtorockiin sekä niiden ympärillä pyöriviin ilmiöihin. LPRHC Fest järjestetään tänä vuonna 16.-17.6. Lappeenrannan Huhtiniemessä.

Käytännön bisnekset

RANNEKKEENVAIHTO

Ennakkorannekkeenvaihtopiste on avoinna:

KESKIVIIKKONA 14.6. klo 12.15-20.00

TORSTAINA 15.6. klo 12.15-20.00

Kiinnitämme ranekkeen heti ranteeseen, jotta pystymme paremmin valvomaan festivaalin ikärajaa, joten voit hakea vain oman rannekkeesi.

Vammaiselle henkilölle, jolla on oikeus avustajaan, avustajan mukaan tulo festivaalille on ilmaista. Avustaja saa ilmaisen rannekkeen, jos on vaihtamassa ranneketta yhdessä avustettavan kanssa. Suosittelemme ottamaan mukaan todistuksen avustajan tarpeesta, esimerkiksi Vammaiskortin.

Rannekkeenvaihtopiste sijaitsee Pelitien päässä Padel Zonen vieressä.

PERJANTAINA 16.6. Rannekkeenvaihto ja lipunmyynti alkavat klo 14.00.

LAUANTAINA 17.6. Rannekkeenvaihto ja lipunmyynti alkavat klo 11.00.

Saapuminen

Festarialue on Huhtiniemen laskettelurinteen nurmikentällä. Sinne pääsee Pelitietä pitkin. Ajele sitä niin pitkälle kuin pääset, niin olet perillä. Parkkitilaa alueen läheisyydessä on erittäin rajoitetusti, joten ensisijaisesti suosittelemme saapumaan paikalle julkisilla tai lihasvoimin.

Bussi numero 5 kulkee rautatieasemalta leirintäalueen kulmalle. Jää pois pysäkillä Helsingintie-leirintäalue.

Katso sijainti Google Mapsista.

MAJOITTUMINEN

Camping Lappeenranta  on festarialueen välittömässä läheisyydessä toimiva leirintäalue. Leirintäalueelta on oma sisäänkäynti suoraan festivaalialueelle. Leirinnästä pääset alueelle, kun sinulla on sekä festivaali- että leirintäranneke. Rannekkeenvaihtopiste on ainoastaan pääportilla. Leirintäalueen asiakkaat saavat leirintärannekkeen leirintäalueen vastaanotosta.

Töihin?

VAPAAEHTOISEKSI FESTEILLE?

Festivaalin onnistumiseksi tarvitsemme myös sinun apuasi. Vapaaehtoisia tarvitaan mm. lipunmyynnissä, rakennusvaiheessa, muonituksessa, narikassa ja alueen siivouksessa sekä purussa tapahtuman jälkeen. Vapaaehtoisille tarjotaan ruoka ja sisäänpääsy festareille, rahallista korvausta emme voi maksaa.

Vapaaehtoisilta edellytetään vähintään kahdeksan tunnin työpanosta festivaalin aikana tai kahden päivän (2 x 8 tunnin) apua ennen/jälkeen festivaalin, muttemme pistä pitkäkestoisempiakaan suorituksia pahaksemme. Jos olet kiinnostunut auttamaan tapahtuman toteuttamisessa, vapaaehtoishaku käynnissä täällä.

Alue

AUKIOLO

Festarialue on auki perjantaina klo 16.00-00.30 ja lauantaina klo 12.00-00.30.

Festivaalin ikäraja on 18 vuotta, koska koko alue voi toimia anniskelualueena. Viihtyisällä nurmialueella voi bändien välissä paistatella päivää omia kiinteitä eväitä nauttien, omia juomia voi säilyttää narikassa.

RUOKA JA JUOMA

Ruokatarjonta

Ruokatarjonnasta vastaavat tänä vuonna tamperelainen kasvisproteiinivalmisteistaan tunnettu Vegem, Haapasalon Hatsapuri sekä paikallisruokaa vetyjä ja atomeja tarjoileva piste. Tarjolla on myös jäätelöä ja Lehmus Roasteryn kahveja.

Juomat

Alueella anniskelusta huolehtii jälleen ravintola Torvi. Tarjolla monenlaisia raikkaita juomia sekä alkoholilla että ilman.

ESTEETTÖMYYS

Alueella on inva-wc. Nurmialue ei ole tasainen, joten se saattaa aiheuttaa hankaluuksia apuvälineiden kanssa liikkuville. Avustaja pääsee festivaalialueelle veloituksetta.

SIISTEYS

Festivaalialueelta löytyy luonnollisesti roskiksia. Käytetään niitä ja pidetään alue siistinä. Tyhjille muovipulloille ja tölkeille on oma keräyspisteensä. Myös lasille ja metallille sekä biojätteelle on keräyspisteet.

Alueella on tupakointipaikkoja tuhkakuppeineen. Ole kiltti ja käytä niitä, äläkä roskaa aluetta. Jokainen tumppi joudutaan festivaalin jälkeen keräämään myös lähialueilta. Jaamme infopisteellä taskutuhkiksia, jotta tumppia ei tarvitse heittää maahan, vaikka tuhkakuppi olisikin kaukana.

HUOMIOITAVAA

TURVALLISUUS

Noudatamme LPRHC Festeillä viranomaisten suosituksia ja määräyksiä terveysturvallisuuden suhteen.

Tapahtumassamme ei hyväksytä minkäänlaista ahdistelua, syrjintää, väkivaltaa tai sillä uhkailua, rasismia, misogyniaa tai muutakaan huonoa ja epäasiallista käytöstä. Hauskanpito sen sijaan todellakin sallitaan.

Noudatamme seuraavia turvallisemman tilan periaatteita, joilla pyrimme luomaan LPRHC Festistä turvallisemman ja viihtyisämmän kaikille:

  1. Älä koskaan oleta suostumusta. Kysy, kunnioita saamaasi vastausta ja pyydä anteeksi tarvittaessa.
  2. Älä oleta kenenkään identiteettiä, seksuaalista suuntautumista, sukupuoli-identiteettiä, pronominia, terveydentilaa, toimintakykyä tai taustaa.
  3. Kunnioita toisten mielipiteitä, uskomuksia, kokemuksia ja henkilökohtaista tilaa.
  4. Älä koske muihin henkilöihin tai apuvälineisiin ilman suostumusta. 
  5. Ole tietoinen ennakkoluuloistasi, etuoikeuksistasi, käytöksestäsi sekä ottamastasi tilasta. Anna muille tilaa liikkua, vetäytyä ja ottaa etäisyyttä.
  6. Toimi hyväntahtoisesti ja pidä huolta kanssaihmisistäsi.

Mikäli kohtaat tai havaitset tilassa häirintää, kerrothan siitä oitis henkilökunnan edustajalle tai järjestyksenvalvojille. Heidän velvollisuutensa on kuunnella sinua ja ottaa tilanteesta vastuu.

Tapahtumasta voi halutessaan poistua milloin vain.

Jokainen kokee epäasiallisen käyttäytymisen eri tavalla, eikä sitä ole mahdollista yksiselitteisesti määritellä. Se, että henkilö kokee tulleensa kohdelluksi epäasiallisesti, riittää siihen, että tapaus otetaan käsittelyyn epäasiallista kohtelua havainneen henkilön toiveesta.

Häirintää on kaikki sellainen käytös, joka luo toista henkilöä halventavan, nöyryyttävän, uhkaavan, vihamielisen tai hyökkäävän ilmapiirin.

NARIKKA

Festivaalialueen narikka sijaitsee heti portin vieressä. Narikka maksaa 2 € per käyntikerta, jokainen käyntikerta, varaathan käteistä mukaan.

KIELLETYT ESINEET

Alueelle ei saa tuoda terä- tai ampuma-aseita, myös huumausaineiden tuonti alueelle on lain mukaan kielletty. Alueelle ei myöskään saa tuoda pitkiä sateenvarjoja (kokoontaitettavat sallittu), telttoja, autoja, spraypurkkeja ja niin edelleen, tajuatte pointin. Järjestyksenvalvojalain mukaan järjestyksenvalvojilla on oikeus tarkistaa festivaalivieraat ja käyttää omaa harkintaa kielletyjen esineiden määrittelyssä. Festarialueelle ei saa tuoda eläimiä.

Mukana saa tuoda tyhjän, enintään 0,5 l muovipullon vesipulloksi.

Yleisen viihtyvyyden ja turvallisuuden vuoksi pyydämme noudattamaan järjestäjien ja järjestyksenvalvojien antamia ohjeita. Järjestyshäiriörikkeistä ilmoitamme tarvittaessa poliisille. Aidan rikkomisesta kiinni jäävä joutuu korvaamaan vahingon. Aita on kallista, emme suosittele.

ITSESTÄ JA KAVERISTA HUOLEHTIMINEN

Alueen heinikossa on todennäköisesti punkkeja (myös niitä ötököitä), joten ole varuillasi. Maa-ampiaisia on myös havaittu. Muista juoda runsaasti vettä, käytä aurinkorasvaa ja päähinettä, jos sattuu paistamaan. Muistuta myös kaveria, ja ethän jätä sitä yksin. Pidetään huolta!

LÖYTÖTAVARAT

Festivaalin aikana löytötavarat toimitetaan infopisteeseen. Perjantain löytötavarat viedään lauantai-aamuna lipunmyynnin yhteydessä olevaan akkreditointiin. Kadonnutta omaisuutta voit tiedustella festivaalia seuraavina sunnuntaina ja maanantaina numerosta 040 779 9619.

Maanantain aikana kaikki arvotavaraksi luokiteltava toimitetaan Lappeenrannan poliisille. Muut löytötavarat päätyvät Pro Punk & Hardcore ry:lle. Voit kysellä kadonnutta omaisuuttasi osoitteesta lprhfest(a)gmail.com

RAHA

Suosimme korttimaksua kaikissa pisteissä, mutta narikka (2 € per käynti) on helpointa maksaa käteisellä. Alueella ei ole pankkiautomaattia. Lähin löytyy Kourulan K-Marketilta, osoitteesta Katajakatu 10.
 

TUPAKOINTI

Alueella ei myydä tupakkatuotteita eli tupakoitsijoiden kannattaa varautua asiaan. Toivomme, että tumppeja ei heitetä maahan, sillä ne joudutaan yksitellen sieltä noukkimaan festivaalin päätteeksi. 

KUN FESTARIT EI RIITÄ

JATKOT

Jatkot järjestetään tuttuun tapaan Lappeenrannan keskustassa sijaitsevassa Bar Totemissa molempina iltoina festivaalin loputtua. Jatkoille voit ostaa ennakkolipun alueen infoteltalta, jossa on myynnissä myös festaripaitoja ja -kasseja.

Jatkoille on molempina iltoina maksuton bussikuljetus parkkipaikalta lipunmyyntikontin läheisyydestä. Bussi tulee paikalle noin klo 23 ja lähtee, kun on täynnä. Kierroksia ajetaan muutama sen mukaan, miten asiakkaita riittää.

MediaLLE

Haastattelupyynnöt ja akkreditoituminen hoituvat sähköpostilla. Lähetä meiliä osoitteeseen lprhcfest@gmail.com ja kerro, mitä asiasi koskee.

VERKKOSIVUT

LPRHC Fest -sivuston suunnittelu Hanna Räty ja toteutus: Ville Angervuori

Jos sivut eivät toimi järkevästi käyttämälläsi laitteelle, laita palautetta meille. Sivut kehittyvät jatkuvasti. Palaute.