HAHO & HULLU A

Tämän vuoden spesiaaleimmasta vedosta vastaavat toivotun comebackin tekevä räp-duo Haho & Hullu A (aka Aztra). Projekti sai alkunsa, kun Kaucasista tutut räppärit tutustuivat aikoinaan punttisalilla. Könttäyksen ohella poikia kiinnosti myös underground hiphop-musiikki, joka johti lukuisiin freestyle-sessioihin punaisen kirkon valleilla ja Lappeenrannan kujilla.

Vanhojen soul-samplejen metskaamisen ja friistailiräppien pohjalta alkoi tarttua Hahon tietokoneelle materiaalia, joista lopulta syntyi albumi HahoHulluA 2002. Hullu A ja Haho tiputtavat levyllä knollegea, joka saa Suomen älykköräppärit edelleen kateudesta vihreiksi. Levyn soundi on kevyt ja albumi onkin ehkä lungein tuotos, mitä Lappeenrannan suunnalta on koskaan tullut. Vaikutteita löytyy Ceebrolisticseista Blackalicioukseen ja Madlibistä CunninLynguistiin. Parivaljakon ainoaksi tuotokseksi jäänyt levy on nykyään todellinen keräilyharvinaisuus, josta maksetaan kymmeniä euroja.

Haho & HulluA ei aikoinaan juuri keikkaillut, mutta tänä vuonna duo esiintyy LPRHC Festeillä. Tarjolla on palanen lappeenrantalaisen hip hopin historiaa ja ilmassa aimo annos nostalgiaa, kun parivaljakko nousee lavalle ensimmäisen kerran sitten vuoden 2003.

Keskustelu

comments