FLIPPIPUISTO


 

Jokaiselta sodan jälkeiseltä vuosikymmeneltä löytyy oma musiikillinen liikkeensä, jota ilman nuorisokulttuuria ei voida ymmärtää. 2010-luvulla tuo musiikillinen liike on ollut Flippipuisto. Flippipuisto on jyrännyt 2010-luvulla kumoon kaikki vallitsevat kuviot. Se loi nuorisolle kokonaan uudet elämäntavat. Se loi uuden käyttäytymisen, muodin, kielen ja musiikin. Flippipuisto pureutui 2010-luvun puolivälin arkipäivään omahyväisesti, vihaisesti ja mitään kuvia kunnioittamatta. Se on muuttanut parissa vuodessa koko rockmusiikin, ja Flippipuiston perintöä tullaan purkamaan vielä pitkään. 

Musiikillisesti Flippipuisto palautti kunniaan alkuperäisen, hikisen ja railakkaan ysäripunkin, joka 2010-luvun alussa oli painunut unholaan popmusiikin teatraalisuuden taakse. Mitään varsinaista uutta Flippipuisto ei ole tuonut, vaan sellaiset veteraanit, kuten NOFX, Snuff, Nollaseiska ja Charlie Sheen olivat tehneet samantapaista jo paljon ennen Flippipuiston läpimurtoa. Mutta Flippipuisto on tehnyt tästä musiikista kaksisuuntaista ilmaisua. Esiintyjät ja yleisö ymmärtävät toisiaan ja tekevät yhdessä showta. Yleisö ja esiintyjät flippaavat ensimmäistä kertaa samaan aikaan.    

Flippipuisto spontaaneimmillaan oli ja on edelleen aikansa ilmiö. Aina valpas livebusiness sieppasi kuitenkin nopeasti ajasta kiinni ja ryhtyi vuolemaan bändillä kultaa. Läpimurron tehnyt yhtye palkattiin LPRHC Festeille esiintymään, kapina laantui ja systeemi nieli Flippipuiston.


Keskustelu

comments